Loppu hikoilulle koko kehossa! Nyt jopa US$300 alennuksella. Voimassa 17.5.2022 saakka tai niin kauan kuin varastot riittävät.

Tue Ukrainaa kanssamme! Lahjoitamme 10% jokaisen Electro Antiperspirantin myynnistä sodasta kärsiville ukrainalaisille perheille.

Mitä liikahikoilu on ja mistä se johtuu

Liikahikoilu, jota kutsutaan myös hyperhidroosiksi, alkaa usein nuoruudessa, hormoonallisten muutoksien vuoksi, vaihdevuosissa, raskaudessa tai missä tahansa tapauksessa, jossa ihminen kärsii liikahikoilusta jo hyvin varhaisesta iästä lähtien. Liikahikoilun syytä ei ole pystytty selvittämään toistaiseksi ja tämän vuoksi lääkärit ovat yhä kyvyttömiä tuhoamaan sen aiheuttajaa. Tiedämme kuitenkin varmasti sen, että tämä ikävä sairaus siirtyy perheenjäseneltä toiselle useiden sukupolvien läpi. Liikahikoilu johtuu luultavasti hermoston häiriöstä aivojen ja hikirauhasten välillä. Hermoimpulssit käskevät hikirauhasten tarvetta alkaa tuottaa liikaa hikeä, vaikka vartalo ei tarvitse sitä.

Hyvin kiistanalaista toimenpidettä liikahikoilun hoidossa kutsutaan rintakehän ja lanteen sympathectomiksi, joka perustuu myös tälle periaatteelle. Tässä operaatiossa poistetaan kirurgisesti sympaattista hermostoa kainaloista tai nivusista pienten reikien kautta siitä kohti, missä hermoimpulssit sijaitsevat. Hikoilu lakkaa tämän operaation jälkeen, mutta saatavilla olevan tiedon mukaan se ilmestyy uudelle vartalonalueelle isommalle vaikutusalueelle. Tällä operaatiolla ei ole hyviä seurauksia, eikä sitä voida suositella kenellekkään.